In Memoriam: Denis Hasić - 17. decembra u Palma klubu


U tuzlanskom Palma klubu, 17. decembra, održat će se tradicionalna svirka "In Memoriam: Denis Hasić". Svirat će bendovi: Perishment, Contusio i Critical Mass. Cijena ulaznice je 5 KM.


facebook links:

PERISHMENT
CONTUSIO
event




Perishment je thrash metal bend iz Doboja, osnovan 2004.godine. Prvu pjesmu “V.O.T. (Visions of Torture)”, snimili su 2006. godine. Dvije godine nakon toga, bend izdaje i prvi EP “Demonstration of Torture”. Najvažniji nastupi su im bili sa TAnkardom i Dismemberom (2006 i 2007) i na Sarajevo Metal Festu 2013. U septembru 2012,  objavljuju novi singl “The Final words” i spot za drugi singl “Dripping Down The Drain”. 2013. su nastupili na Sarajevo Metal Festu. Rade na svom prvom albumu. Članovi benda su: Nihad Ibrahimkadić (vokal), Aleksandar Petrović (gitara), Mirel Spahić (gitara), Haris Hasančević (bass), Mirza Aljić (bubnjevi)

Contusio je thrash/death metal bend osnovan početkom 2007. godine u Tuzli, nakon rapada hardcore / metal benda Sacrifice koji je postojao dvije godine. Tada su Kole i Rule odlučili da nastave raditi pod imenom Contusio i onda im se pridružio i Nedim. Odlučili su da sviraju old school thrash death metal. U toj postavi su snimili probu i to su korisitli kao promo materijal nazvan "Slay By The End". Nanizali su nekoliko svirki. binu su dijelili sa bendovima Bombarder, Kuga, Necrophilisma, Hobson's Choice, Sihirator, Agresor, itd. U oktobru 2011. godine snimili su demo/EP "Trauma of Detonation", a 2014. EP "False Emotions"

Critical Mass je novi thrash metal bend iz Tuzle. Inspirisani su muzikom bendova Slayer, Sepultura, Exodus itd. Ovo im je prvi nastup.



0 comments:

Objavi komentar