CORBANSICK - promocija albuma "Shattered Skin" - 17.04. u sarajevskom Kaktusu

U sarajevskom klubu Kaktus - house of Rock 'n' roll, sarajevski stoner / alternative metal bend Corbansick, 17. aprila,  će promovisati svoj album "Shattered Skin". Kao gosti nastupaju bendovi Dozer i Cacafuego. Cijena ulaznice je 5 KM, u koju je uračunata konzumacija od 2 KM.

Corbansick je osnovan 2003. godine. U početku su svirali hardcore ali s vremenom se osjetio uticaj rapcore-a, funk metala, jazza itd., a u posljednjih godinu-dvije tome su dodali i stoner metal. 2010. su izdali EP "Another Nobody". A 2011. snimili spot za istomenu pjesmu sa tog EP-a. Postavu benda čine: Ensar Bistrivoda (vokal), Feđa Šehić (gitara), Mauhamed Mulaosmanović (bass) i Dino Osmić (bubnjevi).
Dozër je thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Waste-om u Županji i Malignant Tumour-om u Sarajevu. Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit  Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od marta 2011. do jula 2012. snimaju debitantski album "Noć Za Teške Priče" koji je svjetlost dana ugledao 8. novembra 2013. preko labela Beyond The sun Records. Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).


Cacafuego je desert rock / metal bend iz Goražda. Postavu benda čine: Elmedin Šišić (vokal, bass), Adnan Delić (gitara, prateći vokal), Emir Omerhodžić (bubnjevi).




0 comments:

Objavi komentar