Krv




  





Town: Sarajevo
Genre: black metal
Status: active
Krv je sarajevski black metal bend kojeg su 2003. godine osnovali Ban Krvnik - gitara, Koldvoid - gitara, Kurvar - bubnjevi, Vihor - bas gitara i Bjes - vokal. Glavni uticaj su bila prva dva albuma Bombarder-a i dobro poznati bend Darkthrone.

Poznati su i izvan granica BiH, a prvi nastup imali su sa "Koldbrannom", norveškim black metal bendom. Njihove materijale su uglavnom izdavale strane izdavačke kuće: Medieveal Music Productions iz Južne Amerike, Sword Productions (Portugal), NON Salvation (Njemačka), Spiritual WarArt Productions (Turska), Diachell Music (Poljska), Zero Budget Productions (Češka) i Northern Horde Records (Kanada), a kod nekih izdanja suizdavač je bio i domaći Walk Records.


27.11.2010. u AG klubu, u Sarajevu održali su "oproštajnu svirku" (?!). Bend se mirno razišao, a razlozi prestanka rada su brojni od brojnih drugih obaveza i do nemogućnosti održavanja zadovoljavajućeg broja kako proba tako i svirki. Međutim, Ban Krvnik, Vihor i Kralj Terror nastaviće rad u svom drugom bendu Silent Kingdom sa kojim spremaju svoj novi album koji bi do kraja godine trebala objaviti izdavačka kuća Zero Budget Productions iz Češke.
  
Line up / Postava:
Ban Krvnik - vokal i gitara, (Silent Kingdom, Incinerator, Uriel, P.B.S.)
Vihor - gitara, (Silent Kingdom)
Kralj Terror - bass, (Silent Kingdom)
Kurvar - bubnjevi.(Odar, Silent Kingdom).

Ex-members / Bivši članovi:
Bjes - vocal, 
Koldvoid - guitar.
  
Releases / izdanja:
- Silna Volja Srebra (Full length, 2005)    
- U Kamenom Grobu (EP, 2007)   
- Ukleta Zemljo (Full-length, 2007)   
- Ponor (Full-length, 2008)    
- Kroz Krvavo Nebo (DVD, 2008)    
- The Burial's Flavours - Krv/Foscor (Split, 2008)
- Ograma (Full length, 2010)  
  
Krv live (video)

0 comments:

Objavi komentar